Offsetpaino L. Tuovinen Ky

.

Joutsenmerkkilupa uusittu

04.03.2015

Motiva Services Oy on uusinut Offsetpaino L. Tuovisen ympäristösertifikaatin -eli Joutsenmerkin (eng. Nordic ecolabel) uudelle tiukennetulle kriteeriversiolle 5.6. Kiitämme luottamuksesta! Teemme parhaamme yhteisen ympäristömme puolesta. Tänä päivänä oikein tehty painotuote on erittäin ympäristöystävällinen sekä mitatusti tehokas media. Uusi sertifikaatti on voimassa 31.12.2017 saakka.

Joutsenmerkin vaatimukset on asetettu painotuotteiden ympäristövaikutuksille, jotka syntyvät paperin ja muiden raaka-aineiden tuotannossa ja painotuotteiden valmistuksessa.

Jotta Joutsenmerkki voidaan myöntää painolle, sen toiminnan tulee täyttää tiukat vaatimukset, jotka koskevat mm. käytettyjen papereiden ja kemikaalien laatua ja määrää, painoprosessissa syntyviä päästöjä ja jätteitä, energiankäyttöä sekä työturvallisuutta ja laadunvarmistusta.  Lisäksi tuotteiden on oltava kierrätettäviä. Käytetyt paperit ja kemikaalit ovat tarkastettuja, joten ne eivät ole oikein käytettyinä vahingollisia ympäristölle tai terveydelle.

Joutsenmerkitty paino voi lisätä Joutsenmerkin painotuotteeseen silloin, kun painotuotteen paperista vähintään 90 % täyttää painopapereita koskevat ympäristömerkkivaatimukset, eikä painotuote tai sen pakkaus sisällä PVC:tä.

 

 

« Takaisin